112

Dieven gooien buitenboordmotoren uit rijdende bestelbus

Het bruggetje bleek een onneembaar obstakel.
Het bruggetje bleek een onneembaar obstakel.
Foto: Google Street View

De politie heeft afgelopn nacht rond 04:30 uur twee mannen van 21 en 22 jaar zonder vast adres opgepakt op verdenking van de diefstal van twee buitenboordmotoren.

Agenten reden op het Ventjagersplein in Wormer achter een bestelbusje, dat door het rijgedrag hun aandacht trok. Op een stopteken reageerde de bestuurder niet. Tot stomme verbazing van de agenten ging daarna ineens de laaddeur van het busje open en gooide de bijrijder twee buitenboordmotoren en een gereedschapskist uit de rijdende auto. De agenten konden de motoren maar net ontwijken.

Voetgangersbruggetje

Een achtervolging door Wormer en Wormerveer eindigde in de Evertsenstraat in Wormerveer, nadat de verdachten zich hadden klemgereden bij een voetgangersbrug. Even later werden ze daar in de buurt aangehouden. Ze zijn voor nader onderzoek op het politiebureau in de cel gezet. De bestuurder van het busje was ook nog onder invloed.

De politie sluit niet uit de twee buitenboordmotoren zijn gestolen in de omgeving van het Wezenland. De recherche komt dan ook graag in contact met mensen die afgelopen nacht een buitenboordmotor zijn kwijtgeraakt. Dat kan dan via het telefoonnummer 0900 – 8844 onder vermelding van het zaaknummer 2021 171 737.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen