112

Man geeft zichzelf aan na ten val brengen motoragent

Foto: Politie.nl

Een mororrijder van de politie is maandagavond ten val gebracht door een automobilist die hij achtervolgde omdat er sterke aanwijzingen waren dat de bestuurder niet over een rijbewijs beschikt. Op de kruising van de Provincialeweg en het Vlietsend ging het fout. Gisteravond meldde zich een man die zei de dader te zijn.

De achtervolging begon omstreeks 23:30 uur op de N203, uit de richting van Uitgeest. De bestuurder van de auto negeerde het gegeven stopteken en verhoogde zijn snelheid aanzienlijk. Bij het Vlietsend leek de automobilist linksaf te slaan en om de wagen niet uit het oog te verliezen kwam de motorrijder dichterbij. Vervolgens remde de bestuurder van de zwarte Renault Megane uit alle macht, en knalde de politieman er achterop. Hij raakte daarbij gewond en zijn motor zwaarbeschadigd, waardoor de automobilist kon ontkomen.

Poging tot doodslag

Die reed het Vlietsend op en hierna is hij vermoedelijk linksaf de Henri Dunantstraat ingereden. De auto is later aangetroffen in de Zamenhofstraat in Krommenie en inbeslaggenomen. De bestuurder was spoorloos. De politieman heeft aangifte gedaan van een poging tot doodslag en van het verlaten van de plaats van een ongeval.

Getuigen gezocht

Hoewel de man die zichzelf aangaf is aangehouden en wordt verhoord is de politie nog wel op zoek naar getuigen die de auto hebben zien rijden of de bestuurder uit hebben zien stappen in de Zamenhofstraat. De politie roept getuigen op zich te melden via ht telefoonnummer 0900 – 8844. Andere informatie over het incident is ook zeer wlkom en dat kan anoniem via 0800 – 7000. Eventuele beelden, ook van dashcams uit die buurt op dat tijdstip kunt u hier uploaden onder vermelding van het zaaknummer 2021 078 737.

Reacties