112

Woning Assendelft mogelijk geraakt door brandbom

Foto: Politie Zaanstreek

De harde knal die gisteravond rond 20:35 uur werd gehoord bij een woning aan de Zomerzon in Assendelft is mogelijk veroorzaakt door een geïmproviseerde brandbom. Daardoor ontstond een kleine brand aan de achterkant. In de woning waren meerdere mensen aanwezig, maar niemand raakte gewond.

Rond 20:35 uur waren de bewoners thuis toen een voorwerp tegen de achterkant van het huis werd gegooid, meteen gevolgd door een harde knal en een brandje in de tuin die snel weer uitging. Direct na het incident zijn mogelijk drie personen weggerend en vermoedelijk in een auto gestapt en weggereden. In de tuin vond de politie resten van het projectiel. Agenten hebben de sporen veiliggesteld en zijn een onderzoek gestart. Daarvoor zoeken ze ook getuigen.

Heeft u rond 20:35 uur iets verdachts gezien in de omgeving van de Zomerzon, personen zien wegrennen na de harde knal of een voertuig opvallend zien wegrijden of heeft u een camera in de buurt en mogelijk beelden van de daders, neem dan contact op met de politie via het telefoonnummer 0900 – 8844. Dat kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem, 0800 – 7000.

Reacties