112

Geen treinen van en naar Amsterdam CS wegens pakketje

Foto: Google Street View

Het treinverkeer van en naar het centrum van Amsterdam is vandaag tijdelijk stilgelegd na de vondst van een verdacht pakketje en het Centraal Station werd uit voorzorg deels ontruimd. Het bleek een loos alarm.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie reisde af naar het station af om onderzoek naar de vondst te doen. Dat was al de tweede klus van vandaag. Eerder op de dag werd een mogelijk explosief gemeld op de Fokkeboom in Almere, waar uit voorzorg een aantal woningen werd ontruimd. Ook daar bleek uiteindelijk niets aan de hand. Het station werd rond 17:45 uur weer vrijgegeven. Een reiziger in het station had het ‘verdachte’ object bij zich, zo liet de politie weten.

OV in fasen opgestart

Het openbaar vervoer in en  rond het station wordt in stappen weer opgestart. Zo meldt de Amsterdamse vervoerder GVB dat de ponten weer van en naar het station gaan varen en dat de trams, bussen en metro’s weer gaan rijden. Wel moeten reizigers rekening houden met vertraging, aldus het GVB. De NS verwachten dat de treinen van en naar Amsterdam Centraal rond 19:00 uur weer normaal rijden.

Ondertussen werd op het Museumplein in de hoofdstad opnieuw een waterkanon ingezet om een demonstratie tegen de coronamaatregelen uiteen te drijven.

Reacties