112

Waarschuwing voor Zaandamse glazenwassers in Utrecht

Foto: Flickr

In de Vogelenbuurt in Utrecht zijn deze week waarschuwingsbrieven verspreid voor malafide glazenwassers. Het bedrijf Effectief uit Zaandam zou klanten vertellen dat hun vorige glazenwasser failliet is en dat zij de dienst hebben overgenomen.

In de brief worden de glazenwassers, die van Turkse of Bulgaarse komaf zijn en slecht Nederlands spreken, beschuldigd van intimidatie en bedreiging. Ook in de Utrechtse wijken Zuilen, Majellapark en Oog in Al zijn de glazenwassers van Effectief langs de deuren geweest.

‘Nee’ niet geaccepteerd

Bij een huis in Zuilen werden de ramen ongevraagd gewassen en werd een weigering om te betalen niet geaccepteerd. ‘Hij meldde dat hij onze glazenwasser had gesproken en overeengekomen was dat hij het huis ging overnemen’, vertelde de bewoonster aan RTV Utrecht. ‘Hij ging in de deuropening staan en leunde met zijn rug tegen de deurpost. Hij ging gewoon niet weg! Ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die wel echt bang voor hem zijn.’

Een Utrechtse glazenwasser hoorde zelfs van collega’s in Friesland over de mannen uit Zaandam. ‘Ze hebben steeds een andere naam en trekken door het hele land’, vertelde hij.

Geen klachten bij politie

Bij de politie in Utrecht waren eerder vandaag nog geen meldingen van intimidatie of bedreiging door glazenwassers binnengekomen. Het advies aan mensen die hier mee te maken krijgen is om dit bij de politie te melden en eventueel aangifte te doen. Bij het bedrijf wordt de telefoon niet opgenomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen