112

Na ongeluk afgesloten afslag A10 West houdt automobilisten niet tegen

Foto: Pixabay

Na een ongeluk op de A10 West richting Zaanstad, ter hoogte van Osdorp, verbaasde de VerkeersInformatieDienst zich vanochtend over het grote aantal automobilisten dat vlak na de laatste pylon van de wegafzetting alsnog de afslag nam.

Na het ongeval waarbij meerdere voertuigen betrokken waren duurde de afhandeling een tijdje, maar veel weggebruikers leken daar geen boodschap aan te hebben. De afrit Osdorp was afgesloten, er stonden meerdere ambulances en politiewagens klaar voor assistentie en het verkeer werd geacht door te rijden naar de volgende afrit en daar te keren.

Maar alle gevaren voor de hulpverleners die er aan het werk waren voor lief nemend, besloten velen om, soms vanaf de linkerrijbaan, alsnog de gesloten afslag in te sturen. Bij het ongeluk raakte een aantal automobilisten gewond.

A 10 West ‘stadsstraat’

Mensen met een dergelijke haast zullen ongetwijfeld niet blij worden van de voorstellen van D66 en GroenLinks in Amsterdam om de maximumsnelheid op de A10 West van 80 terug te brengen tot 70 of 60 kilometer per uur. De weg zou de status snelweg moeten verliezen en een ‘stadsstraat’ worden, vindt D66.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen