112

Zestienjarige maaltijdbezorger neergestoken in Zaandam

Foto: Flickr / Binary Koala

De politie heeft gisteravond drie verdachten opgepakt van betrokkenheid bij een steekpartij in de Indigostraat. Het zijn inwoners van  Zaandam van zestien en zeventien jaar en een vijftienjarige Westzaner. Het slachtoffer is een zestienjarige maaltijdbezorger uit Zaandam.

Hij werd geslagen en gestoken en moest in het ziekenhuis worden behandeld. De tiener had rond 23:00 uur zijn bommer bij een flat geparkeerd om een maaltijd te bezorgen en ontdekte bij terugkomst dat de rest van zijn bestellingen verdwenen was. Getuigen wezen in de richting van drie jongens die ermee vandoor zouden zijn gegaan, waarna de bezorger verhaal wilde gaan halen. Dat ontaardde in een ruzie, waarbij ook gestoken werd.

‘Messenverbod’

Het voorval gebeurde op de dag dat het verbod werd aangekondigd om gevaarlijke voorwerpen zoals messen en slagwapens mee te nemen op straat of naar voor het publiek toegankelijke gebouwen en terreinen. De gemeente wil ook preventief kunnen optreden tegen potentiële wapens die niet onder de Wet wapens en munitie vallen. Het bezit en gebruik van messen is een groeiend probleem in Zaanstad. Bij de drie aangehouden verdachten van gisteravond zijn geen wapens aangetroffen. Het onderzoek gaat door.

Reacties