112

Politie geeft foto verdachte geldopname met gestolen pinpas vrij

Foto: PxHere / CC0

De politie heeft de foto vrijgegeven van een man die wordt verdacht van pinnen met een gestolen pinpas. Die werd op donderdag 3 oktober 2019 ontfutseld aan een 74-jarige vrouw uit Zaandam.

 

 

Bij het slachtoffer van de babbeltruc werd rond 15:15 uur een pakketje bezorgd. De bezorger vroeg haar om één euro te pinnen voor het pakket. Hij pakte daarop haar bankpas aan en hield die bij het pinapparaat. Nadat de dame had gepind, gaf de bezorger een pas terug en vertrok. Even later ontdekte het slachtoffer dat ze een andere pinpas had teruggekregen. Toen ze de bank belde om haar pas te blokkeren was het al te laat. Bij twee pinautomaten was een groot geldbedrag van haar rekening opgenomen.

Signalement

De bezorger is een donker getinte man tussen 20 en 25 jaar oud en ongeveer 1,65 meter lang. Hij droeg die dag donkere kleding en een zwarte pet. Op beelden van een bank in Zaandam is een man te zien die met de gestolen pinpas geld opneemt van de rekening van het slachtoffer. Herkent u deze man of heeft u informatie over de verdachte van deze babbeltruc? Neem dan contact op met de politie via het telefoonnummer 0900 – 8844. Anoniem bellen kan via het nummer 0800 – 7000.

Reacties