112

Slachtoffer beroving weet daders zonder buit van zich af te schudden

Foto: Pxfuel / CC0

Een 23-jarige Amsterdammer is gisteravond rond 19:00 uur op de Oost-Dorsch in Zaandam beroofd van een laptop die hij wilde verkopen, maar wist dat ten koste van lichte verwondingen en enige schade alsnog te voorkomen.

Het slachtoffer had via Marktplaats een afspraak gemaakt met een man die de laptop van hem wilde kopen. Eenmaal aangekomen op de parkeerplaats zag de Amsterdammer een scooter met twee jongens komen aanrijden. De scooter werd geparkeerd, de jongens stapten af en liepen op hem af. Eén van hen begon over de laptop, waarop het slachtoffer die overhandigde om er enige uitleg bij te geven over het gebruik. De tweede knul ging er echter opeens rennend vandoor, al vrij snel gevolgd door de jongen met de computer.

Hamer

Dat liet het slachtoffer niet gebeuren: hij rende achter de dief met zijn laptop aan. Die bleek niet daarop niet onvoorbereid naar de plaats van handeling te zijn gekomen: hij haalde een hamer uit zijn jas en bedreigde daar het slachtoffer mee. Opniew rennend onderweg kwam hij ten val en werd zo een prooi voor de Amsterdammer, die bovenop hem dook en hem tegen de grond hield. Jongeman twee was echter ook nog in de buurt. Die kwam hard met de scooter aanrijden, sprong eraf en gaf de Amsterdammer een schop. Die wist desondanks de hamer te bemachtigen en stelde zich op naast de scooter, waarna zijn belagers lopend en zonder buit op de vlucht sloegen.

Signalementen

Het slachtoffer schat de twee tussen de zestien en 20 jaar oud, rond de 1,80 meter lang en beiden hebben een slank postuur. Een van hen heeft een licht getinte huidskleur, zwart krullend haar en droeg een grijze broek, een zwart windjack tot op de heupen met capuchon en een vierkant schoudertasje. De tweede heeft een iets donkere huidskleur, kort, opgeschoren haar en droeg een grijze broek en een wit of grijs shirt.

Getuigen gezocht

De politie heeft de scooter en de hamer in beslag genomen en zoekt nu mensen die mogelijk iets gezien hebben of anderzins informatie kunnen aandragen. Zij kunnen contact opnemen met de politie via het telefoonnummer 0900 – 8844. Anoniem melden kan ook, via 0800 – 7000.

Reacties