112

Ouderen slachtoffer van drie straatroven in Zaandam

Foto: Pixabay / Arembowski

Meerdere ouderen zijn gistermiddag in Zaandam het slachtoffer geworden van drie straatroven. Hierbij zijn ze bestolen en één van hen is hierbij gewond geraakt. De politie is op zoek naar getuigen.

De eerste twee berovingen vonden plaats in Hoornseveld, rond 12:00 uur op de fietsbrug tussen de Joachim Kleinsorgstraat en de Panneroodstraat. De tweede was rond 13:55 uur op de IJdoorn. Bij beide berovingen liepen de slachtoffers met rollators en is de dader weggefietst met de buit. Deze slachtoffers raakten niet gewond.

Vijfhoekpark

De derde beroving had rond 15:00 uur plaats in het Vijfhoekpark. Hier fietste de verdachte rond een ouder echtpaar en vroeg hen om geld. Hierna volgde een worsteling waarbij beide slachtoffers ten val zijn gekomen. Eén van hen heeft hierbij een hoofdwond opgelopen. De dader heeft hierdoor de kans gehad om weg te komen met zijn buit.

In alledrie de gevallen is hetzelfde signalement van de dader naar voren gekomen. Het betreft een jongen van ongeveer veertien jaar. Hij was ten tijde van de berovingen geheel in het donker gekleed. Het viel op dat hij in de steeds enige tijd rondjes fietste voor hij toesloeg.


De politie is op zoek naar mensen met meer informatie over één of meerdere van deze zaken. Bent u gistermiddag in de buurt geweest van de Panneroodstraat, de IJdoorn of het Vijfhoekpark en heeft u iets gezien dat verband zou kunnen houden met deze zaken dan kunt u contact opnemen met de recherche in Zaanstad via het nummer 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem, op 0800 – 7000.

Reacties