112

Twee vuurwapens, munitie, handgranaat en pillen in beslag genomen

Foto: Pixabay

Twee vuurwapens, een zelfgemaakte handgranaat en honderden xtc-pillen zijn gisteravond door de politie uit de roulatie gehaald.

Een negentienjarige inwoner van Westzaan werd rond 23:15 uur aangehouden nadat hij er met hoge snelheid vandoor was gegaan toen hij in de Zeestraat in Beverwijk een alcoholcontrole zag. Agenten achtervolgden de bestuurder en troffen zijn auto leeg aan op de oprit van een woning. De bestuurder werd even later op straat aangetroffen. Hij was zichtbaar onder invloed van alcohol en is aangehouden. Op het politiebureau bleek in zijn onderbroek een vuurwapen verstopt te zitten.

Assendelft

In Assendelft werd rond 22:00 uur op de Communicatieweg een 46-jarige Alkmaarder aangehouden die verdacht wordt van bedreiging van een inwoner van Assendelft. De politie zag hem rijden. Bij de controle van auto vonden de agenten een vuurwapen en munitie. Ook lagen er honderden xtc-pillen en een zelfgemaakte handgranaat in.

Het projectiel is door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie in een weiland naast het politiebureau gecontroleerd tot ontploffing gebracht. De Alkmaarder zit nog vast.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen