112

Man (29) opgepakt voor overvallen op twee slijterijen

Foto: Pixabay / Anthony Arnaud

De politie heeft afgelopen vrijdag een 29-jarige man uit Purmerend aangehouden op verdenking van het plegen van in ieder geval twee diefstallen met geweld in slijterijen, in de Spaansgroenstraat in Zaandam en in de Verzetstraat in Koog aan de Zaan.

Op zaterdagmiddag 4 juli kwam de man de eerste slijterij binnenlopen en vroeg om een aantal flessen cognac. Toen deze voor hem op de toonbank stonden, pakte hij een mes waarmee hij het winkelpersoneel bedreigde. Vervolgens pakte hij de tassen met flessen en liep de winkel uit. Op dinsdagavond 7 juli volgde de tweede overval. Vermoedelijk dezelfde man bestelde toen opnieuw een aantal flessen cognac en stopte een deel daarvan in zijn rugtas. De resterende flessen zaten in een plastic tas. In plaats van af te rekenen, draaide de man zich om en wilde naar buiten lopen. Toen winkelpersoneel achter hem aanging werd opnieuw een mes getrokken.

Mes is beslag genomen

Op basis van het opgegeven signalement en het verrichte onderzoek kon de politie de identiteit van de man achterhalen, meldt de politie vandaag. Toen agenten hem in de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 juli op straat in Zaandam tegenkwamen is hij aangehouden. Hij had een mes bij zich dat mogelijk bij de berovingen is gebruikt. De verdachte is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld.

Reacties