112

Verdachte opgepakt van gewelddadige overval Kruidvat

Een still uit de politievideo.
Een still uit de politievideo.
Foto: YouTube

De recherche heeft succes weten te boeken met het vrijgeven van een video met beelden van de gewelddadige overval op het Kruidvat-filiaal aan de Langeweide op 18 september vorig jaar. Daarvoor is nu een zeventienjarige inwoner van Zaandam aangehouden.

Het vrijgeven van de beelden op 26 juni leidde tot nogal wat scepsis op sociale media gezien de vele maanden die inmiddels waren verstreken. Maar de video heeft toch bijgedragen aan de opsporing. Te zien is onder meer hoe één van de daders met een hamer insloeg op een personeelslid, dat daardoor onder andere een schedelbreuk opliep. De aangehouden verdachte is een andere betrokkene. De recherche zet het onderzoek voort en hoopt ook de man die de hamer hanteerde nog in de boeien te kunnen slaan.

De politie Zaanstreek deelde vandaag op haar Facebook-pagina een bericht uit het Noordhollands Dagblad over de afloop van een andere beroving van een drogisterij, namelijk het Etos-filiaal in Zaandijk. Zonder verder commentaar, maar het lijkt erop alsof de rechterlijke uitspraak op het bureau in Zaandijk niet goed gevallen is. Uitspraken worden door de politie in de regel niet op deze wijze onder de aandacht gebracht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen