112

Twee verdachten opgepakt voor aanslag op Hotel Zaandijk

Foto: Google Street View

Er zijn vanochtend twee verdachten aangehouden in verband met de explosie en brandstichting die in de nacht van 23 op 24 april vorig jaar Hotel Zaandijk troffen. Het gaat om een zeventienjarige inwoner en een 43-jarige inwoonster van Amsterdam.

Rond 02.25 uur was er destijds een doelgerichte aanslag op het hotel: op beelden was te zien hoe een man met een hamer een raam insloeg, naar de bar in het restaurantgedeelte liep, hier iets neergelegde en vervolgens aanstak. Daarna ging de man er snel vandoor en kort daarop volgde de explosie in het pand waar 30 gasten lagen de slapen. De recherche is het tweetal door uitgebreid onderzoek op het spoor gekomen en is op dit moment bezig te achterhalen wat de exacte rol van de twee Amsterdammers bij deze brandstichting is. Als gevolg van de aanslag werd het hotel vlakbij de Zaanse Schans door burgemeester Jan Hamming vier maanden gesloten.

Ook een eerdere brandstichting bij het hotel maakte deel uit van het politieonderzoek. Het is niet duidelijk in hoeverre de nu opgepakte Amsterdammers oon verdacht worden van betrokkenheod bij dat voorval.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen