112

Oostzaan in de vroege morgen opgeschrikt door plofkraak

Foto: Google Street View

Na twee plofkraken in Zaandam in november vorig jaar is ditmaal Oostzaan opgeschrikt door een aanval op een geldautomaat. Rond 05:15 uur was er een harde explosie bij de Rabobank aan de Kerkbuurt.

Er is flinke schade ontstaan aan het pand van theater De Kunstgreep, en ook aan het gemeentehuis en aan een naastgelegen woning. Dat aangrenzende huis is tijdelijk ontruimd geweest wegens mogelijk ontploffingsgevaar. Er wordt in dergelijke gevallen na de eerste knal nog vaak een tweede bom aangetroffen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie heeft gecontroleerd hoe groot dat gevaar was. Daarna kregen de bewoners toestemming om naar huis terug te keren. De dienstverlening van de gemeente is door de schade niet in het geding.

De daders wisten te ontkomen. Er is sprake van twee of drie personen op twee scooters, die in de richting van de Begoniastraat zijn verdwenen. Of er geld buit is gemaakt is nog niet bekend, liet de politie vanmiddag weten. De banken werken intussen aan een systeem om plofkraken tegen te gaan.

https://www.facebook.com/janneke.lagerwaard/videos/4502287323159817/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen