112

Voor de tweede nacht op rij een plofkraak in Zaandam

Foto: Needpix.com

Voor de tweede nacht op rij een plofkraak in Zaandam: rond 02:40 uur is de geldautomaat aan de Lobeliusstraat in Zaandam opgeblazen. Net als in de nacht van maandag op dinsdag toen het knalde aan de Vrieschgroenstraat is er sprake van twee verdachten op een scooter die er vandoor gingen in de richting van de Vomar.

Twee jongens met zwarte jassen en eentje in een grijze broek, zo luidde het beperkte signalement van de beide daders in een oproep op Burgernet om naar hen uit te kijken. Dat verzoek leverde geen resultaat op. Op dit moment is nog niet bekend of de daders geld hebben buitgemaakt. De woningen boven de geldautomaat werden ontruimd en de bewoners zijn opgevangen op het politiebureau. De recherche, onder meer van forensische opsporing, doet onderzoek. Vanwege het politieonderzoek is de omgeving van de geldautomaat afgezet. Opvallend is dat het nog geen uur na het misdrijf in Poelenburg ook mis was in Alkmaar, waar om 03:15 uur een plofkraak werd gerapporteerd in de Wendelaarstraat. Ook daar was sprake van twee daders op een scooter, net als ongeveer een etmaal eerder aan de Vrieschgroenstraat.  

Camerabeelden

De recherche is zeer geïnteresseerd in mogelijke camerabeelden en kijkt ook of er verband is met de eerdere plofkraak. Hebt u informatie, of was u getuige van deze plofkraak dan wordt u verzocht op met de politie te bellen via het nummer 0900 – 8844 of anoniem met 0800 – 7000.

Reacties