112

Agent de gebeten hond bij brand in de Kepplerstraat

Foto: Facebook / Politie

Een politieagent is afgelopen week tijdens een brand in een winkel aan de Kepplerstraat in Zaandam zonder enige aanleiding gebeten door een agressieve hond.

Die stormde plotseling op de man af toen die naar de politieauto liep en beet hem in zijn rechterkuit. Daarbij scheurde de hond ook de broek van de agent stuk. Vrijwel direct hapte het dier daarna nogmaals toe, ditmaal in het linkerbeen. ‘Gelukkig was de collega ook nu weer iets opzij gesprongen’, schrijft de politie op haar Facebookpagina. ‘Anders waren de gevolgen erger geweest.’

Ook uit dat bericht: ‘De eigenaresse van de hond vertelde de collega achteraf nog even dat hij ook maar niet in de buurt moest komen, omdat haar hond niet van andere mensen houdt.’ Zij wordt mogelijk verplicht om haar hond in de toekomst te muilkorven of kort aan te lijnen.

De gebeten agent heeft in het ziekenhuis een tetanusprik gekregen en is uit voorzorg een antibioticakuur gestart. Bij de gemeente Zaanstad is melding gemaakt van het incident.

Bij de brand in Zaandam is een hennepkwekerij ontdekt. Twee volwassenen en twee kinderen die in de woning boven de winkel wonen wisten zichzelf in veiligheid te brengen. De eigenaar van de winkel zou zijn aangehouden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen