112

Koffiehuis aan de Brigantijnstraat in Zaandam gesloten wegens gokken

Foto: Facebook / Politie

De gemeente heeft een koffiehuis aan de Brigantijnstraat in Zaandam gesloten waar illegaal gegokt werd.

Vorige maand al gaf de politie aan de gemeente door te vermoeden dat er in de horecazaak dergelijke activiteiten plaatshadden en na onderzoek zijn nu de vergunning en een tweede vergunningaanvraag ingetrokken en is het koffiehuis gesloten. Er werd in elk geval via een website gewed op voetbaluitslagen, aldus de politie op haar Facebookpagina.

Eerder dit jaar sloot de gemeente tijdelijk Rock Café Jinx aan de Zuiddijk in Zaandam, nadat daar in de kelder onder het podium de resten van een gerooide wietplantage waren gevonden. Andere berichten maakten melding van ‘twee stoffige, rondslingerende lampen’ die worden gebruikt voor hennepplantages, maar ook voor andere doeleinden. Eigenaresse Ilona Theunisz gooide later ondanks een petitie om Jinx te heropenen de handdoek in de ring en liet weten dat het café niet meer opengaat.

Coffeeshop Moonlight aan de Czarinastraat moest eerder deze maand een week dicht omdat er tijdens openingsuren geen leidinggevende aanwezig was en ook in café Andalou op de Hogendijk werd illegaal gegokt. Bij een controle werd daar in juni in het toilet een gokkast aangetroffen om geld in te zetten op buitenlandse voetbalwedstrijden en ook lagen er gokbriefjes. Die horecagelegenheid moest twee weken de deuren sluiten.

 

Reacties

0