112

Bestuurder zonder rijbewijs onder invloed in wrakke auto

Foto: Politie Zaanstreek

Een 24-jarige Amsterdammer is vandaag aangehouden in Zaandam voor een waslijst aan overtredingen. Of hij dat zelf allemaal meekrijgt is twijfelachtig, gezien zijn  drugsgebruik.

De bestuurder reed zonder rijbewijs, in een personenauto die niet voldoet aan de gestelde eisen, met een lekke uitlaat, onder invloed van cocaïne en THC en hij rookte bovendien nog een joint toen de politie hem in het vizier kreeg. De man was nog wel helder genoeg van geest om die bij het zien van de agenten uit het raam te gooien. De bestuurder is aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Een GGD-arts heeft bloed bij hem afgenomen dat naar het Nederlands Forensisch Instituut gaat, zodat daar de cocktail van drugs geanlyseerd kan worden en de in het lichaam aanwezige gehaltes kunnen worden vastgesteld. De bestuurder zal zich moeten verantwoorden voor alle bovenstaande zaken.

Gisteren werd een bewoner van Rooswijk aangehouden op de A10, die wegens het gebruik van THC ook niet achter het stuur had mogen kruipen. Hij werd onwel op het politiebureau, maar dat had ook op de (snel)weg kunnen gebeuren.

Reacties