112

Uurtje fouilleren: vier messen en stroomstootwapen van de straat

Foto: Piqsels

Bij een actie preventief fouilleren gisteravond in de veiligheidsrisicogebieden in Zaandam heeft de politie binnen uur vier messen van de straat gehaald.

Ze zijn te zien op onderstaande foto, waarop links een pen ligt die ernaast is gelegd om het formaat van de steekwapens aan te geven. Helemaal rechts ligt een stroomstootwapen die vermomd is als een zaklamp. Er zijn ‘enkele personen’ aangehouden die vandaag worden verhoord door de recherche. Anderen hebben ter plekke een proces-verbaal gekregen.

Bron: Politie Zaanstreek

De periode dat er preventief gefouilleerd mag worden in het centrum van Zaandam, de Russische Buurt en Poelenburg is onlangs door de burgemeester na overleg in de driehoek met de politie en het Openbaar Ministerie met zes maanden verlengd tot 1 juli. Het aantal incidenten met wapens op straat is in 2019 voor het derde jaar op rij gestegen in Zaanstad, schreef Jan Hamming aan de gemeenteraad. Tussen mei en oktober werden er zes controleacties gehouden waarbij 1189 mensen en 231 voertuigen zijn gecontroleerd. Daarbij werden 26 wapens aangetroffen, waaronder 21 steekwapens. De acties leverden in totaal acht arrestanten op, van wie er zes werden opgepakt op grond van de Wet wapens en munitie. De wapenincidenten in Zaanstad concentreren zich nog steeds in de veiligheidsrisicogebieden. Begin dit jaar wordt een evaluatie opgesteld waarin de volledige resultaten van de preventief fouilleeracties tot en met 2 januari worden meegenomen.  

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen