112

Ouderen lopen steeds meer financiële risico’s: tekst en uitleg in Zaandam

Ledenconsulent Maggie Boode en gastvrouw Linda Beij heten u welkom.
Ledenconsulent Maggie Boode en gastvrouw Linda Beij heten u welkom.
Foto: Suzanne Overgaag

Associatie Uitvaartverzorging houdt op donderdag 16 januari tussen 14:00 en 16:00 uur een bijeenkomst over veilig financieel ouder worden in het uitvaartcentrum aan de Jan van Scorelstraat 9 in Zaandam.

Het komt steeds vaker voor dat ouderen misbruikt worden. Door mensen die zich voordoen als bloedprikker en onderwijl geld stelen of door verkopers aan de deur die een nieuw (onnodig) abonnement aansmeren. Maar ook bestolen worden door de eigen familie is lang geen uitzondering. Nu ouderen steeds langer thuis wonen, wordt het risico op dit soort dingen steeds groter. Want niet alle ouderen zijn alert op deze situaties, of ze weten niet helemaal goed de weg in de huidige snelle en digitale maatschappij. Is er een manier om dit misbruik te voorkomen?

Gratis, wel aanmelden

Tijdens de bijeenkomst heeft een gastspreker van de Lokale Alliantie tekst en uitleg over het huidige financiële leven en de valkuilen die daarbij horen. Daarnaast komt Andrea de Roos van CoSenior uitleg geven over een levenstestament en wat de mogelijkheden zijn van een volmacht. Een vertegenwoordiger van de Rabobank Zaanstreek gaat in op online bankieren en hoe dit veilig kan. De bijeenkomst is gratis, maar aanmelden is verplicht. Dit kan door te bellen met het telefoonnummer 0800 – 0375 of door een e-mail te sturen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen