112

Avondje verkeerscontroles levert 168 bekeuringen op

Foto: Politie Zaanstreek

Bij diverse diverse verkeerscontroles met opvallende en onopvallende eenheden op onder andere de Vermiljoenweg, De Weer en het Rustenburg in Zaandam en in Krommenie en Wormerveer zijn gisteravond in totaal 168 bekeuringen uitgedeeld. Daarbij waren er dertien voor rijden door rood, 25 voor niet-handsfree bellen, 35 voor fietsen zonder verlichting, elf voor het niet dragen van de gordel en vijf voor haperende autoverlichting. Ook bleken vijftien bromfietsen technisch niet in orde.

Twee personen ‘voldeden bewust niet aan het volgteken,’ wat een boete van 350 euro oplevert. Een bestuurder van een snorfiets reed te hard en wilde niet vertellen waar de begrenzer zat, waarop de brommer in beslag is genomen voor technisch onderzoek. Twee personen zijn aangehouden voor rijden onder invloed van drugs. Zij waren mogelijk onder invloed van THC; een andere bestuurder was onder invloed van alcohol. Op de N203 kregen 33 mensen een proces-verbaal omdat ze te hard reden.

Notoire drankrijder

Een 51-jarige inwoner van Uitgeest maakte het op 20 november wel heel erg bont door op dezelfde dag – om 01:40 en 23:20 uur – twee keer te worden aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol en rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. Het waren de dertiende en veertiende keer dat de man op dergelijke vergrijpen werd betrapt. Hij is nu zijn auto kwijt.

 

Reacties