112

Eigenaren vermoedelijk uit zorginstellingen gestolen sieraden gezocht

Foto: Politie Zaanstreek

Een groot aantal sieraden ligt op het politiebureau in Zaandijk te wachten op teruggave aan de rechtmatige eigenaar. De politie hield op 1 oktober vier mannen tussen 22 tot en 32 jaar aan nadat in een auto tientallen gestolen sieraden, laptops, telefoons en tablets werden aangetroffen. Een deel daarvan bleek afkomstig uit zorginstellingen in Zaandam en Purmerend.

De 32-jarige verdachte zit nog steeds vast en de andere drie mannen zijn na verhoor op vrije voeten gesteld. Afgelopen september hebben meerdere bewoners van zorginstellingen aangifte gedaan van insluiping in hun woning waarbij met name sieraden werden weggenomen. Inmiddels heeft de politie aan twaalf slachtoffers hun gestolen spullen kunnen teruggeven. De overige eigenaren wordt gevraagd om zich alsnog te melden. Foto’s van alle sieraden zijn hier vergroot te bekijken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Wanneer u deze sieraden herkent wordt u verzocht te bellen met het nummer 0900 – 8844 voor het maken van een afspraak. Het zaaknummer waar naar gevraagd zal worden is 2019 190 008. U kunt ook het tipformulier invullen.

 

 

Reacties