112

Opstandige zwartrijders door NS en omstanders overgeleverd aan politie

Foto: Flickr / FaceMePLS

Twee zestienjarige opstandige zwartrijders uit Zaandam zijn gisteravond door NS-personeel en omstanders in bedwang gehouden tot de politie arriveerde. Dat had nogal wat voeten in de aarde.

De conducteur die het duo betrapte slaagde er niet in om hun identiteit vast te stellen en schakelde daarom de politie in. Daarop werden de tieners ‘flink onrustig’, zo schrijft de polite op haar Facebookpagina en moest ‘een flink aantal behulpzame omstanders’ te hulp schieten om te voorkomen dat de twee de benen zouden nemen. De beide Zaandammers zijn uiteindelijk meegenomen naar het bureau in Zaandijk en daar ingesloten voor de nacht. Er staan hen waarschijnlijk processen-verbaal te wachten voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs, het reizen zonder geldig vervoersbewijs, belediging, bedreiging, wederspannigheid en mishandeling. Drie medewerkers van de spoorwegen hebben aangifte gedaan. 

De politie is blij met de gezamenlijke krachtsinspanning om het tweetal in de cel te krijgen: ‘Wij willen de omstanders bedanken voor hun hulp en het personeel van de NS complimenteren met hun daadkrachtige optreden.’ Waar het incident zich rond 20:00 uur afspeelde wordt niet gemeld. 

 

Reacties