112

Twee gewonden bij ongevallen met tweewielers

Foto: Chris Soellaart / Traumaheli-MMT

Het Mobiel Medisch Team is afgelopen nacht rond 00:30 uur opgeroepen voor een noodgeval op de Wandelweg in Wormerveer. Daar was een man ter hoogte van de Bankakade van zijn fiets gevallen en leek er ernstig aan toe.

Het team reed met de auto uit om eerste hulp te verlenen, waarna de gewonde per ambulance met spoed is overgebracht naar het ziekenhuis. Mensen die het slachtoffer zagen liggen hadden de hulpdiensten gewaarschuwd. Over diens toestand is verder niets bekend.

Frontale aanrijding

Eerder op de avond gebeurde er een frontale aanrijding op het fietspad langs de provinciale weg N203 tussen een brom- en een snorfietser, waarbij een negentienjarige bestuurder uit Krommenie betrokken was. Rond tien uur kwam hij in de richting van Uitgeest bij het nemen van een flauwe bocht op de helft van de snorfietser terecht, die in tegenovergestelde richting reed. De 22-jarige snorfietser moest met onbekend hoofdletsel voor onderzoek naar het ziekenhuis. Beide vervoermiddelen raakten zwaar beschadigd.

Video

Toevallig zette 112FotoZaanstad vandaag een video op Twitter waarop te zien is hoe hulpdiensten zich in Zaanstad door het verkeer moeten wringen op weg naar een spoedgeval. Met name op de rotonde bij het ziekenhuis in Zaandam lijkt menige automobilist zich met enige regelmaat de vraag te stellen die ook Max Verstappen vanmorgen bij de Grote Prijs van Japan op de lippen lag na zijn aanvaring met Charles Leclerc: waar moest ik heen?

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen