112

Zaanse meldt zich bij politie nadat net zich sluit na beroving 94-jarige man

Foto: Facebook / Politie Zaanstreek

Een 61-jarige inwoonster van Zaanstad heeft zich bij de politie gemeld in verband met het het onderzoek naar het drogeren en bestelen van een 94-jarige man uit Amsterdam Noord. De vrouw wordt ervan verdacht dat zij op 27 april het hoogbejaarde slachtoffer in zijn zelfstandige woonruimte heeft beroofd van zijn bankpas en vlak daarna een ‘aanzienlijk geldbedrag’ heeft opgenomen.

Het slachtoffer werd uren later uitgedroogd, verward en onderkoeld aangetroffen in zijn kamer. Enkele dagen voor deze gebeurtenis hadden de vrouw en de man elkaar ontmoet in het verzorgingshuis waar het slachtoffer verbleef. Na een praatje bleek dat de twee het goed met elkaar konden vinden, waarna ze uit eten zijn geweest. De recherche vermoedt dat de vrouw op een berekende manier bezig is geweest om het vertrouwen van het slachtoffer te winnen. Rechercheurs hebben intensief onderzoek verricht om achter de identiteit van de vrouw te komen, meldt de politie. Aan het begin van de zomer werd daarom de hulp van het publiek ingeschakeld en werden de zeer herkenbare camerabeelden van de vrouw gedeeld in de regionale opsporingsprogramma’s Bureau 020 en Bureau NH. Ook op sociale media werd aandacht gevraagd voor de zaak. Ondanks meerdere tips kwam de recherche toen niet verder. Daarop werd in samenspraak met het Openbaar Ministerie besloten dat de beelden van de vrouw nogmaals uitgebreid onder de aandacht zouden worden gebracht bij het lokale, regionale en landelijk publiek.

Veel steun voor slachtoffer

Gisteravond was een uitgebreide reconstructie van de zaak te zien in Opsporing Verzocht. Omdat de vrouw zich inmiddels bij de politie heeft gemeld, zijn alle herkenbare beelden van haar inmiddels offline gehaald. In de uitzending van Opsporing Verzocht werd kort stilgestaan bij de samenwerking met Slachtofferhulp Nederland, waarbij kijkers de mogelijkheid werd geboden om via de website van het programma een sterktewens achter te laten voor het slachtoffer. Tot vanmiddag waren er al er ruim 1300 boodschappen voor het slachtoffer binnengekomen.

 

Reacties

0