112

Ook een onwaarschijnlijk verhaal is soms gewoon waar

Foto: Flickr

Twee jongelingen die voor inbrekers waren aangezien zijn afgelopen weekeinde door de politie naar huis gestuurd toen hun onwaarschijnlijk klinkende verhaal toch bleek te kloppen: ze hadden een sleutelbos op de Oostzijde gevonden en bij verschillende adressen aangebeld om te vragen of de bewoners die soms misten.

De twee arrestanten, volgens de politie ‘zonder strafblad en zichtbaar onder de indruk van de aanhouding’ hoefden de zaak niet thuis uit te leggen: de politie is met de ouders in gesprek gegaan om hun aanhouding toe te lichten. De echte daders van de inbraak in de woning waaruit de sleutelbos gestolen was worden nog gezocht. Twee minderjarige Zaandammers die ervan bericht werden een snorfiets te hebben gestolen op het Rustenburg bleken zich wel degelijk aan diefstal te hebben schuldig gemaakt nadat ze na een achtervolging door politiebikers werden aangehouden. Zij mochten daarom de nacht in de cel doorbrengen.

Verdachten straatroof opgepakt

De ploeg die in de nacht van zaterdag op zondag over de veiligheid in Zaanstad waakte wist daarnaast een vijftienjarige vrouwelijke verdachte van een gewelddadige maar mislukte straatroof in de Peperstraat thuis op te pakken, waarna de dagploeg zondag een tweede verdachte aanhield. De nachtploeg arresteerde daarnaast nog een fietsendief in Zaandam en hield een slingerende bestuurder aan die bij de blaastest 665 ug/l (ruim 1,5 promille) liet zien en meteen zijn rijbewijs kon inleveren. Onderweg naar het bureau werd en passant ook nog een tweede slingerende automobilist van de weg gehaald: een Spanjaard die 455 ug/l (ruim één promille) blies.

Inbrekers uit Almere

Rond 05:15 uur werden tenslotte twee inbrekers uit Almere in de kraag gegrepen in een woning aan de Twee Gebroeders in Het Kalf in Zaandam. De inbraak was gemeld door een buur die geluiden hoorde in de woning waar niemand aanwezig zou moeten zijn wegens vakantie van de bewoners. De in het overhoop gehaalde huis aangetroffen mannen van 21 en 25 jaar worden verdacht van meerdere inbraken in de wijk, vanwege de overeenkomsten in de gevolgde werkwijze.

Reacties