112

Achter ’t stuur aan het lachgas: rijverbod en waarschuwing

Foto: Wikimedia / Sebastiaan ter Burg

Met z’n vieren in een ‘jolige feeststemming’ in de auto, de bestuurder lurkend aan een ballon ‘alsof zijn leven ervan afhing’. Een politieman op weg naar huis zag het afgelopen week gebeuren op de Thorbeckweg en besloot dat zijn dienst er toch nog niet opzat.

Dat het viertal hem opviel was niet verwonderlijk: de bestuurder had volgens zijn verslag ‘de gehele rijstrook nodig en slingerde er vrolijk op los’. De jongeman uit Almere keerde bij de kruising bij het Ambacht in Oostzaan en reed weer terug richting Zaandam, gevolgd door de agent die inmiddels 112 had gebeld en het kenteken had doorgegeven. Toen de lachgas snoepende automobilist stopte bij het tankstation aan de Thorbeckeweg werd hij daar staande gehouden, waarna even later ook agenten in uniform arriveerden.

Registratie

De Almeerder moest zijn fratsen bekopen met een rijverbod en er is een registratie aangemaakt in het politiesysteem. Wordt hij nog een keer op dergelijk verkersgedrag betrapt dan wordt een artikel 130-procedure opgemaakt, waarna het CBR zijn rijvaardigheid gaat onderzoeken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen