112

Slag- en steekwapens van straat na nieuwe actie preventief fouilleren

Foto: Pixabay

Voor de derde keer is gisteravond preventief gefouilleerd in het centrum van Zaandam en voor het eerst ook in Poelenburg.

In het centrum was het gebied beperkt tot de Zilverpadsteeg, de Parkstraat en een deel van de Dam en kwamen de bezoekers van twee coffeeshops en een shisha lounge aan de beurt. Nadien werd in Poelenburg iedereen die op straat was gefouilleerd. In totaal werden 267 personen en 62 voertuigen gecontroleerd, wat drie slagwapens, vijf messen, een plak hasj en een bedrag van 15.000 euro cash opleverde. Onderzocht wordt nog of het hier om crimineel verkregen geld gaat.

Vier ruiters en 20 agenten te voet

Bij deze actie tussen 20:00 en 01:00 uur werden 24 politiemensen ingezet, waaronder vier te paard. Volgens teamchef Sherwin Tjin-Asjoe leveren de acties een goede bijdrage aan de veiligheid : ‘We halen niet alleen daadwerkelijk ongewenste wapens uit het straatbeeld, maar laten ook zien dat veiligheid voor ons een belangrijk onderwerp is. Iedereen loopt daarbij de kans om gefouilleerd te worden. Het is goed te zien dat wij vooral positieve reacties krijgen op deze actie. Zelfs mensen die gefouilleerd worden, weten onze inzet te waarderen.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen