112

De afgelopen twee weken 26 inbraken gemeld in de Zaanstreek

Foto: Politie Zaanstreek

In de afgelopen twee weken is er in de Zaanstreek 26 keer ingebroken, meestal in de avond of de vroege nacht. Krommenie, Poelenburg, Hoornseveld en Peldersveld waren de meest geliefde wijken bij de daders.

In verreweg de meeste gevallen lukte het de inbrekers om daadwerkelijk binnen te dringen: 22 keer. In slechts vier gevallen bleef het bij een poging. Meestal verschaffen de daders zich toegang via de achterzijde van het huis, met een koevoet of door een baksteen door een ruit te gooien. Het aantal geregistreerde (pogingen tot) inbraken lag dit jaar lager dan in dezelfde periode in voorgaande jaren, volgens cijfers van de politie:

  • 2017: 31 inbraken;
  • 2016: 37 inbraken;
  • 2015: 35 inbraken;
  • 2014: 35 inbraken.

De politie bekijkt dagelijks waar inbraken zijn gepleegd en past haar surveillanceroutes daarop aan. Bij iedere inbraak wordt tactisch en forensisch onderzoek gedaan. Heterdaad-meldingen hebben een hoge prioriteit en personen van wie wij vermoed wordt dat ze inbreken, krijgen verrassingsbezoekjes. Samen met de gemeenten Zaanstad, Oostzaan en Wormerland en Zaanstad wordt ook bestuursrechtelijk ingegrepen wanneer mensen op straat in het bezit blijken te zijn van inbrekerswerktuigen: bij een tweede overtreding kan de betrokkene een boete van 2500 euro verwachten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen