112

Onder invloed verkerende automobilist raast door Peldersveld

De dollemansrit eindigde in de Brikstraat.
De dollemansrit eindigde in de Brikstraat.
Foto: Google Street View

Een 30-jarige man zonder vast adres is vrijdagnacht aangehouden nadat hij met 90 tot 100 kilometer per uur door de Zaandamse wijk Peldersveld was gestoven. Hij bleek onder invloed van drank en drugs en moet bovendien nog 3256 euro aan openstaande boetes betalen.

Een agent wilde de man erop wijzen dat zijn koplamp defect was, maar toen de bestuurder in de gaten kreeg dat er politie achter hem reed ging hij er vandoor. De dollemansrit ging door de Pinnasstraat in de richting van de Koopvaardijstraat, over een grasveld en eindigde in de Brikstraat. Daar zette de man zijn wagen stil. Hij bleek volgens de blaastest onder invloed van alcohol te zijn, maar weigerde een speekseltest te laten afnemen en eenmaal op het politiebureau ook om bloed af te staan. De man wordt het weigeren van de bloedtest, rijden onder invloed en gevaarlijk rijgedrag ten laste gelegd.

Ernstig vergrijp

Alleen al het weigeren van de bloedproef kan de man duur komen te staan. De standaard straf staat gelijk aan een alcoholgehalte van 866 tot 945 µg/l en dat levert een boete van 1000 euro en een onvoorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid van negen maanden op als het de eerste keer was dat iemand op deze manier in de fout ging.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen