112

Oplichtster met babbeltruc over autopech en sleepkosten gearresteerd

Foto: Politie Zaanstreek

Een 40-jarige inwoonster van Krommenie is opgepakt op verdenking van oplichting. Ze zou tussen 1 en 6 december met haar babbeltrucs ongeveer 1000 euro hebben buitgemaakt in Wormerveer, Zaandijk, Krommenie en West-Knollendam. Daarvan is aangifte gedaan.

De vrouw kon donderdagavond in Graft worden aangehouden na een nieuwe poging. De mensen bij wie zij aanbelde trapten er niet in, waarschuwden de politie en konden een duidelijk signalement doorgeven. De politie herkende dat, spoorde de vrouw op en sloeg haar in de boeien. Ze zit nog vast. Volgens de politie was de Krommeniese al eerder gearresteerd voor babbeltrucs. Ditmaal gebruikte ze het verhaal dat haar auto het had begeven en dat ze geld nodig had voor de ANWB om hem te laten wegslepen. Haar slachtoffers waren mensen op leeftijd.

Waarschuwing

De politie waarschuwt om onbekenden niet zomaar binnen te laten, om geen geld te geven ook al is het verhaal nog zo zielig en om nooit de ruimte waarin de onbekende vertoeft te verlaten, ook niet om even naar het toilet te gaan of voor een glas water. En geef uiteraard nooit een pinpas af. Bij argwaan kunt u meteen 112 bellen. Wilt u iemand toch uit de brand helpen met een contante lening, vraag dan altijd een onderpand zoals een paspoort en maak een foto van de persoon in kwestie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen