112

Oplichtster actief met babbeltruc over autopech en sleepkosten

Geef nooit iemand zomaar geld 'voor de Wegenwacht'. Hoe overtuigend het verhaal ook klinkt.
Geef nooit iemand zomaar geld 'voor de Wegenwacht'. Hoe overtuigend het verhaal ook klinkt.
Foto: Wikimedia

Er is een jonge oplichtster actief die met een babbeltruc mensen geld uit de portemonnee praat. Daar werd ook een ouder echtpaar uit Zaandijk de dupe van, vertelde kleindochter Lorrena Ooijen aan NH Nieuws. Zij raakten 350 euro kwijt.

De oplichtster deed zich afgelopen zondagavond voor als een kennis van de familie en dat klonk geloofwaardig, aangezien ze zelfs de voornamen van het echtpaar leek te kennen. Dat trok de oudere Zaankanters uiteindelijk over de streep toen ze haar het geld gaven dat nodig was voor ‘de sleepkosten’ van haar gestande auto. Volgens Ooijen is meerdere andere Zaankanters op een vergelijkbare manier geld afgetroggeld en zij is ervan overtuigd dat een en dezelfde vrouw daarvoor verantwoordelijk is. Ze heeft daarom een beloning van 500 euro uitgeloofd voor de tip die tot haar arrestatie leidt en eentje van 750 euro in ruil voor de naam van de oplichtster. Hieronder haar verhaal op Facebook:

Wormerveer

Hart van Nederland berichtte gisteren over een Wormerveers echtpaar dat vermoedelijk ook met haar te maken kreeg. Ook daar deed ze zich voor als een kennis, ditmaal ‘de vrouw van de neef van nummer 36’. Ook hier volgde een verzoek om geld voor de Wegenwacht, al was dat deze keer ‘slechts’ 50 euro. Ze kreeg dat bedrag mee, maar kwam uiteraard niet terug voor een terugbetaling. In dezelfde straat zou ze nog eens 100 euro bij elkaar hebben gebabbeld.

Zaandam

In Zaandam werd een 88-jarige man het slachtoffer van dezelfde methode van een vrouw die vertelde met panne stil te staan en geen geld bij zich te hebben om de ANWB te betalen. Hij is nu 200 euro armer.


Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen