112

Niets buitgemaakt bij ‘levensgevaarlijke’ plofkraak in de Vrieschgroenstraat

Foto: Pixabay

De plofkraak van afgelopen maandag in de Vrieschgroenstraat in Zaandam heeft de nog voortvluchtige daders geen buit opgeleverd. Maar volgens de politie zorgden zij wel voor een levensgevaarlijke situatie.

Het gaat vermoedelijk om twee mannen, die na een ontploffing op een brommer zijn weggereden. Het gevaar school met name in een tweede explosief dat niet afging en bij de geldautomaat werd achtergelaten. De Explosieven Opruimingsdienst was er de hele ochtend mee bezig terwijl uit voorzorg het winkelcentrum werd afgesloten.

Gevaar

De daders hebben volgens de politie niet alleen anderen in gevaar gebracht, maar ook zichzelf. Het onderzoek naar de daders heeft nog niets concreets opgeleverd en de oproep om alle mogelijk verdachte situaties in de omgeving van de pinautomaat te melden, ook in het weekeinde dat aan de plofkraak vooraf ging, is dan ook onverminderd van kracht.

Op het fietspad tussen De Weer en de Brigantijnstraat heeft de politie ‘een soort barricade van pallets en stenen’ aangetroffen. Mogelijk heeft die niets met het misdrijf te maken, maar de politie wil toch de achtergrond daarvan weten omdat hij ook kan zijn neergelegd door de daders.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen