112

Plofkraak pinautomaat Vrieschgroenstraat in Zaandam

Foto: Flickr

Een pinautomaat is vanochtend vroeg vernield bij een plofkraak in de Vrieschgroenstraat in Zaandam. De politie is op zoek naar de daders en naar getuigen.

Rond 05:30 uur werd het apparaat in het winkelcentrum opgeblazen. De politie zette de omgeving af omdat er mogelijk nog een explosief zou liggen en schakelde de Explosieven Opruimingsdienst in. Een politiehelikoper ging vanuit de lucht tevergeefs op zoek naar de daders. Gezocht worden twee personen in donkere kleding. Ze zijn direct na de kraak op een scooter verdwenen in de richting van het Prins Bernardplein.

Afzetting en ontruimde winkels

De omgeving van de pinautomaat is afgezet en een aantal winkelpanden is ontruimd. De politie deed samen met de EOD onderzoek. Er werd een niet-afgegaan explosief gevonden dat inmiddels verwijderd en op een veilige manier elders tot ontploffing wordt gebracht. Of er iets is buitgemaakt is onbekend.

Heeft u vanochtend iets gezien in de Vrieschgroenstraat of in de omgeving dat te maken kan hebben met deze plofkraak, dan wordt u verzocht de politie te bellen op het nummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem uw kennis te delen (0800-7000).

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen