112

Politie neemt baby van paar weken oud mee uit woning na melding stankoverlast

Foto: Pixabay

 De politie heeft afgelopen middag contact gelegd met Jeugdzorg nadat na een melding van stankoverlast in een Zaandamse woning een huilende baby van een paar weken oud werd aangetroffen.

De bewoner weigerde in eerste instantie om deur open te doen en beledigde de opgetrommelde agenten. ‘Net voordat wij de voordeur zouden forceren kwam de bewoner naar buiten. Hij is direct aangehouden ter zake belediging,’ aldus de politie. In het huis lag het kind op de bank, naast een opgewarmde fles. Die voeding werd door een politievrouw gegeven en ‘gulzig opgedronken’. ‘Na de fles viel de baby meteen in slaap op de borst van de collega.’

Moeder niet in Nederland

In verband met de slechte omstandigheden in het huis is contact opgenomen met Jeugdzorg en is de baby meegenomen naar het bureau in Zaandijk, ‘waar de kleine door ons is verschoond en met liefde is verzorgd’. Er is ook contact opgenomen met de niet in Nederland aanwezige moeder.

Op dit moment is er crisisoverleg. Jeugdzorg zal bepalen wat er verder zal gebeuren. De stankoverlast is een lang slepend probleem dat zal worden doorgegeven aan de woningbouwvereniging,’ aldus de politie.

 

Reacties