112

Politie zoekt man die in Krommenie vrouw (88) 1250 euro afhandig maakte

Foto: Politie Zaanstreek

De politie heeft – twee onduidelijke – opnames vrijgegeven van een man die op maandag 22 januari van dit jaar een 88-jarige vrouw 1250 euro afhandig maakte door haar haar bankpas en pincode af te troggelen in haar woning aan de Berkenstraat in Krommenie.

De vrouw werd het slachtoffer van een babbeltruc. Rond 10:15 uur werd er bij haar aangebeld door een man die beweerde van een verzekeringsmaatschappij te zijn. De vrouw liet hem binnen omdat zij bij die maatschappij verzekerd is en daarom geloofde ze het verhaal.

De man vertelde het slachtoffer dat zij 500 euro terugkreeg van de maatschappij en overhandigde haar een biljet van 500 euro, maar – niet onverwacht – wilde de bejaarde dame het geld liever op haar bankrekening gestort zien. Dat wilde de ‘verzekeringsman’ wel voor haar regelen en zij gaf hem daarom haar bankpas en pincode mee.

Pinautomaat Heiligeweg

Enkele dagen later kwam een familielid van het slachtoffer erachter dat de bankpas verdwenen was en belde de bank om deze te blokkeren. Er bleek toen al 1250 euro mee te zijn opgenomen bij een pinautomaat aan de Heiligeweg in Krommenie.

Op beelden is een man te zien die geld opneemt met de gestolen bankpas.

De politie vraagt mensen die de man op de beelden herkennen contact op te nemen via het telefoonnummer 0900-8844 of, anoniem, via 0800-7000.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen