112

Verdachte van auto-inbraak op heterdaad aangehouden

Foto: Politie.nl

De politie heeft afgelopen nacht om 02:40 uur een verdachte van auto-inbraak op heterdaad aangehouden in de Indigostraat in Zaandam. Daarbij werd een stuur weggenomen.

De verdachte was gevlucht in de richting van de Bloemgracht maar keerde enkele minuten later weer terug in de Indigostraat. Daar verstopte hij zich achter een boom en werd staande gehouden. Het gestolen stuur was onvindbaar, waarop een hondengeleider is ingezet om de buit op te sporen. De speurneus wist echter alleen het inbrekersgereedschap te vinden. De afgelopen tijd zijn er veel sturen gestolen in de omgeving en vermoedelijk is er sprake van mobiel banditisme, ;laat de politie weten.

Mobiel banditisme

Onder mobiel banditisme wordt verstaan misdrijven gepleegd door internationaal opererende en rondtrekkende criminele bendes. Ze zijn verantwoordelijk voor winkeldiefstal, woninginbraak, oplichting en zakkenrollerij. De criminelen zijn vaak maar een korte tijd in Nederland. Ze verblijven meestal op campings, in recreatieparken, hotels en tijdelijk gehuurde woningen. Na een kort verblijf trekken de mobiele bandieten door naar een ander land of gaan ze terug naar het thuisland.

Wie ook slachtoffer is geworden van een auto-inbraak maar dat nog niet heeft gemeld wordt opgeroepen om alsnog aangifte te doen. Neem ook contact met de politie op als u getuige bent geweest van een auto-inbraak. Dat kan via 0900 – 8844 of via het digitale tipformulier.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen