112

Zaankanter (43) opgepakt voor inbraak in Driehuis

Foto: Politie Zaanstreek

Een 43-jarige inwoner van Zaanstad is vandaag door de politie aangehouden in verband met een woninginbraak in Driehuis. De oplettende bewoner liet de politie gistermorgen weten dat een verdacht persoon zich eerder die nacht in diens tuin had opgehouden. Die middag werd duidelijk dat er was ingebroken bij de buren.

Op basis hiervan werd besloten om afgelopen nacht extra te surveilleren in Driehuis en omgeving. Rond 01:00 uur werd door een onopvallende agent de verdachte herkend bij een woning in Santpoort-Noord. Na toestemming van de officier van justitie is de Zaankanter daar buiten heterdaad aangehouden voor de inbraak in Driehuis. Onderzoek bij de woning in Santpoort-Noord wees uit dat daar even eerder ook een poging tot inbraak was gedaan. Bij het huis en in het voertuig van de verdachte zijn verschillende inbrekerswerktuigen gevonden. De man zit nog vast en zijn rol wordt verder onderzocht.

112 bellen

Bel niet alleen 112 als u ziet dat ergens wordt ingebroken, maar ook als u ziet dat er iets niet pluis is in de buurt. Een vreemde die bij huizen naar binnen gluurt, bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn. ‘Als u dan 112 belt, kan de politie misschien een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden. Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. Zo maakt u het inbrekers lastig,’ legt de politie nog maar eens uit.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen