112

Verkeershufters op de korrel in aantal Zaandamse wijken

Foto: PxHere / CC0 Publiek Domein

‘Momenteel rijden meerdere voertuigen asociaal door de wijken Poelenburg, Peldersveld en de Burgemeestersbuurt. Wij rijden hier met meerdere eenheden in de wijk om alle verkeersgedragingen vast te leggen. Alle geconstateerde overtredingen zullen worden beloond met een proces-verbaal,’ liet de politie gisteren weten op Facebook. Er kwamen meer dan 120 reacties op.

Huftergedrag in het verkeer blijft niet beperkt tot de genoemde wijken in Zaandam. Er  reageerden onder andere bewoners of bezoekers van de Burgemeestersbuurt (‘Voorjaarskriebeltjes denk ik’), maar ook van de Vijfhoek (‘Ze zijn af en toe de weg kwijt hier met hun spinbewegingen’), de Kopermolenstraat (‘Hier gaat het vandaag of morgen ook een keer goed fout’), de Dr H.G. Scholtenweg (‘Ook niet normaal, vooral het laatste stukje voor de bocht bij het Koningsdiep’), Achtersluispolder (‘Werd net bijna omver gereden’), Heijermansstraat (‘Langs de Hof van Zaenden is met name ’s avonds een tweebaans racebaan’) en Assendelft (‘Graag ook een keer doen ter hoogte van de rotonde Dorpsstraat en Noorderveenweg’).

Trouwerij

(Veel) te hard rijden blijkt op veel plekken in Zaanstad een probleem en soms dermate ernstig dat voetgangers zelfs op het zebrapad nog nauwelijks durven overstreken, maar ook autorijden over het fietspad, tegen de rijrichting in en parkeren waar er maar vierkante meters genoeg zijn. Ook een trouwerij kan voor veel ergernis zorgen, zo blijkt uit de commentaren, als de bestuurders in de stoet wagens menen dat de bijzondere gelegenheid een vrijbrief is om verkeersregels aan de laars te lappen. Het extra toezicht van de politie in delen van Zaandam kon gisteren dus zowel op instemming rekenen als op kritiek: waarom alleen daar?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen