112

Levensgevaarlijke achtervolging na bedreiging in Zaandam

Foto: Politie.nl

Wildwest-taferelen in Zaanstad, afgelopen vrijdag tussen 21.15 en 21.30 uur. Na een bedreiging werd een man die preventief de benen had genomen in zijn auto achtervolgd door de bedreiger, die hem meerdere keren probeerde te rammen. Ook andere weggebruikers liepen hierdoor gevaar,

De politie vermoedt dat het gebeurde door meerdere mensen is gezien en roept dan ook getuigen op om zich te melden. Omstreeks 21:15 uur vertrok het slachtoffer gehaast uit een woning in Het Kalf, maar terwijl hij wegreed zag hij de verdachte al komen aanrijden. Die passeerde zijn doelwit, keerde zijn wagen en zette de achtervolging in.

Halsbrekende toeren

Op de Doctor H.G. Scholtenstraat probeerde hij de auto van zijn prooi te raken en die kon maar net aan een ongeval voorkomen. In de Paltrokstraat en later nog een keer bij de kruising N203 / Guisweg stapte de verdachte uit en kwam dreigend op het slachtoffer afgelopen. Die moest volgens de politie ‘halsbrekende toeren uithalen’ om te ontkomen aan zijn belager. Getuigen kunnen zich te melden via 0900 – 8844, met vermelding van het registratienummer 2023 060 333.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen