112

Alarmpistool aanwezig bij vechtersbazen op school

Foto: Politie.nl

Na een vechtpartij op een school in Zaandam die op straat werd voortgezet is gisteren in de Hensbroekstraat een alarmpistool aangetroffen door de politie. Een getuige zag dat één van de vechtersbazen dat in de bosjes verstopte en wegliep en lichtte de toegesnelde agenten daarover in.

Die wisten uiteindelijk alle vier de minderjarige betrokkenen op grond van openlijke geweldpleging en mishandeling aan te houden in een trein op het station in Koog aan de Zaan. Daar was ook de bezitter van het wapen bij. Drie van de vier verdachten hadden zich tevergeefs opgesloten op het toilet in de trein om aan de politie te ontkomen. Geen van hen is overigens een leerling van de school waar alles begon.

Bij de politie was rond 14:05 uur de melding van een vechtpartij binnengekomen.  waarbij mogelijk een vuurwapen was gezien. Bij het incident werd een zestienjarige jongen uit Zaandam door het opgepakte kwartet na een woordenwisseling mishandeld. Hij liep daarbij geen letsel op. Na het pak slaag in de Nieuwendamstraat liepen de verdachten richting de Volendamstraat en ging het slachtoffer met twee vrienden achter hen aan. Op dat moment bedreigde één van de verdachten het slachtoffer en zijn twee vrienden met het wapen.

Reacties

Cookieinstellingen