112

Slachtoffer (14) twee keer beroofd door mogelijk dezelfde dader

Foto: Politie Zaanstreek

Een jongen van veertien is onder dreiging van geweld tot twee keer toe van zijn bezittingen beroofd. Dit gebeurde gisteren rond 16:40 uur in de Tulpstraat in Koog aan de Zaan en vandaag rond 08:40 uur in de Saenredamstraat in Assendelft. De politie sluit niet uit dat dezelfde persoon beide keren de dader was.

Toen het slachtoffer donderdag 2 februari bij de verkeerslichten stond te wachten hoorde hij een scooter aankomen. De bestuurder kwam naast de jongen staan en begon te roepen dat hij zijn bezittingen af moest geven. In eerste instantie weigerde de jongen dit, maar werd hij onder bedreiging met geweld aangespoord dit alsnog te doen. De verdachte ging er uiteindelijk met hoge snelheid vandoor in de richting van station Koog aan de Zaan.

Steekwapen

De straatroof op vrijdag 3 februari gebeeurde toen het slachtoffer in de Saenredamstraat fietste en werd achtervolgd door mogelijk dezelfde scooterbestuurder als een dag eerder. De jongen stopte en vervolgens werd hij ook hier onder dreiging van geweld beroofd. Dit keer had de dader een steekwapen bij zich. Na de roof reed de verdachte op hoge snelheid de Willem Sijpesteijnstraat in. De politie roept getuigen op zich te melden via het nummer 0900 – 8844 of digitaal. Van de verdachte is het volgende signalement bekend:

  • Man;
  • Normaal postuur;
  • Ongeveer 1,90 meter lang;
  • Geheel in het zwart gekleed;
  • Droeg een bivakmuts.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen