112

Westzaner met drank op schept twee jongens en rijdt weg

Foto: Pixabay

Een 20-jarige man uit Westzaan is afgelopen nacht aangehouden voor rijden onder invloed en doorrijden na een ongeval. Hij reed rond 01:50 uur twee fietsende jongens aan op de Overtoom in zijn woonplaars.

Volgens de politie verloor hij de macht over zijn voertuig, raakte in een slip en schepte de fietsers. Ook ramde het voertuig nog een vluchtheuvel en een paal. De jongens raakten gewond en moesten door ambulancepersoneel behandeld worden. De automobilist is nog wel naar de jongens toegelopen om ‘gegevens’ achter te laten, maar die bleken achteraf onjuist. De man stapte in zijn beschadigde voertuig en ging er vandoor, de jongens gewond en met flinke schade aan hun fietsen achterlatend.

Kentekenplaat

Na de aanrijding was een kentekenplaat achtergebleven, op basis waarvan de politie achter de identiteit van de bestuurder wist te komen. Die werd later in zijn woning in Westzaan aangehouden. Op het bureau blies de beginnende bestuurder 510 ugl (bijna zes keer te veel). De grens voor een beginnende bestuurder is 88 ugl. Het rijbewijs van de man is ingenomen en hij zal op het politiebureau verhoord worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen