112

Politie bekeurt sluipverkeer dat immense file op de A7 ontwijkt

Foto: Google Maps

De politie bekeurde gisterochtend 28 automobilisten die tussen 08:05 en 08:25 uur op de Munnikdijkweg in Wijdewormer reden. Die is op dat tijdstip gesloten voor verkeer op meer dan twee wielen – maar er stond een lange file met meer dan twee uur vertraging op de A7.

De Munnikdijkweg, die via de Zuiderweg uitkomt op de kruising met de Leeghwaterweg, is gesloten van maandag tot en met vrijdag tussen 06:00 en 09:00 uur om sluipverkeer vanaf de A7 tegen te gaan. Maar met nog kilometers file te gaan lonkt de ‘uitweg’. Betrapt worden kost wel 95 euro.

De opstopping die op enig moment de veertien kilometer aantikte was het gevolg van een ongeluk tussen drie auto’s bij Purmerend. Dat gebeurde rond 6:30 uur, waarna twee rijstroken werden afgesloten voor onderzoek. Die werden even voor 9:00 uur weer vrijgegeven.

https://twitter.com/VledderJohan/status/956427040982433792

Vanochtend was het opnieuw raak op de A7. Tussen Purmerend-Zuid en knooppunt Zaandam gebeurden twee ongelukken, maar de vertraging bleef beperkt tot iets meer dan een half uur. Het ging om een kettingbotsing met drie auto’s plaats op de linkerrijstrook en een aanrijding tussen twee auto’s op de rechterrijstrook.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen