112

Hulpdiensten uitgerukt voor brand in gevangenis in Westzaan

Foto: Google Street View

De brandweer, politie en een ambulance zijn vanmorgen rond tien uur naar de gevangenis in Westzaan geroepen wegens brand in een cel. De bewoner is met ademhalingsmoeilijkheden als gevolg van ingeademde rook naar het ziekenhuis gebracht voor controle.

Volgens een woordvoerder is zijn situatie niet ernstig en was het vuur snel geblust. Aanvullende mededelingen zijn niet gedaan, zodat nog onduidelijk is hoe het vuur kon ontstaan.

Eerdere brandjes

Er zijn al eerder brandjes geweest in de cellen van ’s lands grootste penitentiaire inrichting. In november raakte één persoon gewond bij een kleine brand die al snel onder controle was. Eerder die maand zou een ongelukje met een sigaret beddengoed in vlam hebben gezet. Over de aangerichte schade is nooit informatie naar buiten gekomen.

Gisteren werd in het Justitieel Complex Zaanstad nog een man opgepakt die 75 gram hasj naar binnen wilde smokkelen. Ook dat was niet voor het eerst, maar concrete cijfers over de ernst van het probleem werden pas bekend nadat Het Parool dat met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur had afgedwongen.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen