112

Bezoeker van gevangenis Westzaan opgepakt met 75 gram hasj

Foto: Politie Zaanstreek

Een 26-jarige Amsterdammer is opgepakt omdat hij probeerde om 75 gram hasj de gevangenis in Westzaan binnen te smokkelen.

Verdovende middelen in een penitentiaire inrichting kunnen voor veel spanningen en onrust zorgen,‘ schrijft de politie op Facebook onder het kopje ‘In het hol van de leeuw’. Dat weet ook het personeel van het grootste gevangeniscomplex van ons land: afgelopen zomer kwam naar buiten dat er binnen een jaar tijd 66 keer drugs waren gevonden bij bezoekers en in cellen.

Meestal hasj

Daarbij ging het 46 keer om hasj, tien keer om wiet, om een xtc-pil, een capsule met onbekende inhoud, een flesje met onbekende vloeistof en driemaal om cocaïne. Een 25-jarige vrouw uit Almere gebruikte zelfs de luier van een baby om drugs en twee telefoons naar binnen te smokkelen.

Minstens acht bezoekers waren op dat moment al overgedragen aan de politie omdat ze meer dan vijf gram softdrugs bij zich hadden. Dat gebeurde ook met de nu in de kraag gevatte Amsterdammer, de inmiddels zelf een celdeur van de binnenkant mag bekijken op het politiebureau in Zaandijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen