Wormerveers bedrijf ontwikkelt elektrisch aangedreven autolaadkraan

mei 02 2020, 10:24 Bedrijvigheid
screenshot 20200502 111809
Het Wormerveerse bedrijf BKS Logistieke Dienstverlening heeft in samenwerking met verschillende andere bedrijven een stille vrachtwagen ontwikkeld waarbij de autolaadkraan elektrisch wordt aangedreven. Het voertuig is sinds gisteren inzetbaar.
De onderneming aan de Samsonweg 16 is actief in het transporteren, opslaan en distribueren van allerlei goederen. Het wagenpark omvat bestel- en bakwagens, trailers, tautliners met meeneemheftrucks, open trailers, uitschuiftrailers, diepladers en autolaadkranen. De nieuwste aanwinst, waarbij de elektrische en de conventionele aandrijving elkaar kunnen afwisselen waardoor de opbouw te allen tijde functioneert, zorgt voor een CO2-reductie, bespaart brandstof en is geluidsarm. De motor van het voertuig draait niet als de elektrische aandrijving van de kraan in werking is. Hierdoor biedt de bijzondere kraanwagen duidelijke voordelen in binnensteden en op plaatsen waar het hijswerk in een gesloten ruimte moet gebeuren.
screenshot 20200502 111658
De elektrische kraan is niet afhankelijk van netstroom: de capaciteit van het accupakket is voldoende voor zes tot zeven uur schoon werken. Indien nodig schakelt het systeem daarna over van de elektrische naar de conventionele aandrijving. Het basisvoertuig is een DAF CF 410 FAN 6x2 met een optimale wendbaarheid en ruim 11.000 kilo laadvermogen. De Palfinger autolaadkraan is acht keer uitschuifbaar en heeft op een lengte van 21 meter nog een hefvermogen van 800 kilogram. De bediening en de prestaties van de kraan zijn gelijk aan een conventioneel aangedreven autolaadkraan. Het project werd uitgevoerd in samenwerking met Wierda Voertuig Techniek, Rijkhoff Autolaadkranen, Truckland en Stam Obdam is BKS een project gestart, voor het realiseren van