'Zaans' wielermuseum komt uiteindelijk terecht in Limburg

nov 18 2022, 9:53 Actueel
screenshot 20221118 094804
Wat ooit begon als het Zaans Wielersport Museum en halverwege de jaren 2010 stilletjes overging in het Nationaal Wielermuseum gaat uiteindelijk landen in Limburg. Oostzaner Gerrie Hulsing brengt zijn uitgebreide collectie onder bij het Watersley Sports & Talentpark in Sittard.
De wens om het museum te openen in de eigen provincie na een mislukte poging om het te huisvesten in Het Twiske werd losgelaten, vertelt Hulsing op de website van de nieuwe partner. 'Oorspronkelijk koester ik al lang de wens om 'ergens' in Noord-Holland onderdak te vinden. Maar eerlijk is eerlijk, Limburg is gewoon dé plek om dit museum te huisvesten. Het terrein van Watersley Sports & Talentpark .s uniek! Waar Watersley zich richt op de toekomst, vormt het museum een prachtige verbinding met het verleden.'

Reizende expositie

Dankzij de samenwerking ontstaat er na al die jaren zoeken een locatie waar een deel van de vaste collectie wordt tentoongesteld en van waaruit een reizende collectie de Nederlandse wielergeschiedenis dicht bij de bezoekers van wielerevenementen zal brengen. Hulsing is erg blij met deze ontwikkelingen: na meerdere bijeenkomsten leek het voor beide partijen dat de samenwerking een mooie aanvulling zou zijn op de nationale wielersport.