Verkoop van ‘honderden’ loten niet genoeg voor wielermuseum in ’t Twiske

Foto: Stichting De Grote Molen

De website sportinnederland.com heeft het initiatief van Oostzaner Gerrie Hulsing voor een nationaal wielersport museum in zijn woonplaats ontdekt en meldt dat de liefhebber en verzamelaar al enkele honderden loten heeft verkocht om zijn droom te financieren, maar dat de opbrengst nog bij lange na niet voldoende is.

Hulsing heeft sinds 2006 al duizenden artikelen verzameld die op acht plekken opgeslagen liggen. ‘Via onze stichting De Grote Molen kunnen liefhebbers een lot kopen’, vertelde aan Sport in Nederland. Een lot kost eenmalig 30 euro en er zijn leuke prijzen te winnen, zoals tien fietsen ter waarde van 2000 euro. De gelukkigen mogen het rijwiel zelf uitkiezen: ‘Of het nu een racefiets of een e-bike is, dat maakt allemaal niks uit’.

Het op te richten nationaal wielersport museum moet in het Twiske komen, bij de sporthal. Naast het museum wordt gedacht aan bijvoorbeeld fietsverhuur en -onderhoud, technische workshops, vermogenmetingen middels Wattbikes, retrofietstochten (het Twiske in) en retromarkten, alsmede de verhuur van ruimte voor vergaderingen en/of presentaties. 

Zaans Wielersport Museum

Oorspronkelijk was de opzet om te komen tot een Zaans Wielersport Museum. Al snel bleek echter dat de collectie in een dergelijke opzet onvoldoende tot wasdom zou komen, terwijl de zakelijke kant niet rond te breien was. Daarop is besloten om op te schalen tot een landelijk niveau.

Zaankanters die hun streekgenoot willen steunen kunnen hier een of meer loten kopen. Meer informatie over de Stichting Nationaal Wielersport Museum is hier te vinden.

Reacties

0